ویروس پاپیلوما انسانی یا زگیل تناسلی یک ویروس شایع در انسان هاست. بیشتر افرادی که از نظر جنسی فعال هستند به این ویروس مبتلا می شوند. در این مقاله می خواهیم علت بوجود آمدن زگیل تناسلی در مردان را بررسی کنیم.
بیش از 40 گونه از ویروس HPV وجود دارد که میتواند به وسیله ارتباط جنسی منتقل شود. این گونه های ویروس HPV میتوانند نواحی تناسلی مردان مانند پوست ناحیه تناسلی، آلت تناسلی، و حتی مقعد را درگیر کنند. همچنین احتمال درگیری نواحی دهان و گلو و حلق نیز وجود دارد.
زگیل تناسلی در مردان
زگیل های تناسلی یکی از شایع ترین انواع عفونت های مقاربتی است. تقریباً همه افراد دارای مقاربت جنسی حداقل در یک دوره از زندگی خود به حداقل یک نوع ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، ویروس ایجاد زگیل تناسلی آلوده می شوند.
زگیل های تناسلی در بافت های مرطوب ناحیه تناسلی تأثیر می گذارند. آن ها می توانند مانند برجستگی های کوچک و به رنگ گوشت ظاهر شوند یا ظاهری شبیه به گل کلم دارند. در بسیاری موارد، زگیل ها خیلی کوچک اند و قابل مشاهده نیستد.
برخی از ویروس های دستگاه تناسلی می توانند باعث ایجاد زگیل تناسلی شوند، در حالی که برخی دیگر می توانند باعث سرطان شوند. واکسن ها می توانند به محافظت در برابر برخی گونه های دستگاه تناسلی HPV کمک کنند.
زگیل تناسلی در مردان ممکن است در نوک یا بدنه آلت تناسلی، بیضه و یا مقعد رخ دهد. زگیل های تناسلی همچنین می تواند در دهان یا گلو فردی که با او رابطه جنسی دهانی دارید، وجود داشته باشد و با تماس با فرد آلوده ایجاد شود.
نشانه ها و علائم HPV چیست؟
بیشتر مردانی که مبتلا به HPV هستند هیچ گونه علائم یا نشانه ای از خود بروز نمی دهند اما بعضی از نشانه هایی که در افراد مبتلا به HPV ممکن است رخ دهد عبارتند از:
زگیل های تناسلی
- معمولا بر روی آلت تناسلی، بیضه ها، کشاله ران، ران پا، و یا اطراف مقعد.
- زگیل ها ممکن است به صورت تکی، دسته دسته، برجسته، صاف، یا گل کلم شکل باشند و معمولا بدون درد هستند.
- ظهور این زگیل ها ممکن است هفته ها یا ماه ها بعد از ارتباط جنسی با فرد آلوده باشد.
سرطان مقعد
گاهی اوقات هیچ گونه علامت و نشانه ای وجود ندارد.
- خون ریزی از مقعد، درد، خارش و گاهی وجود ترشحات در ناحیه مقعد.
- گره های لنفی متورم در ناحیه مقعد یا کشاله ران.
- تغییر در عادات مزاجی یا شکل مدفوع.
سرطان آلت تناسلی
- اولین علامت: تغییر در رنگ، ضخامت پوست یا ساختار کلی آلت تناسلی
- علامت تاخیری: وجود توده یا درد در آلت تناسلی توده های بر روی آلت معمولا بدون درد هستند اما گاهی اوقات میتوانند دردناک باشند و در آن ها خون ریزی ببینیم.
سرطان ناحیه دهان و حلق
- گلو درد و درد در گوش که التیام نمی یابد
- سرفه های مداوم
- بلع یا تنفس سخت و دردناک
- کاهش وزن
- خشن شدن یا مشاهده تغییرات در صدا که بیش از 2 هفته طول بکشد
- وجود توده در گردن
آیا درمانی برای ویروس HPV وجود دارد؟
در حال حاضر هیچ گونه درمان قطعی برای HPV وجود ندارد اما روش هایی برای درمان مشکلات و عوارض ناشی از این ویروس که در مردان به وجود می آید وجود دارد.
زگیل تناسلی
زگیل های تناسلی را میتوان به وسیله دارودرمانی، جراحی، و یا منجمد کردن (فریز) آن درمان کرد. بعضی از این روش های درمانی نیاز به حضور پزشک دارد. اما روش های معمول درمان زگیل تناسلی میتوانند در خانه توسط شخص بیمار انجام شود.
هیچ یک از روش های درمانی زگيل تناسلي در مردان از نظر اثر بخشی بر سایر روش ها ارجحیت ندارند. اما زگیل های تناسلی معمولا پس از انجام یک سری از اقدامات درمانی دوباره ظاهر میشوند بنابراین نیاز است که روش های درمانی متفاوتی به کار گرفته شود.
درمان زگیل تناسلی باعث کاهش احتمال انتقال این ویروس یه شریک جنسی فرد نمیشود. اگر زگیل ها درمان نشوند ممکن است پس از مدتی خود به خود محو شوند و یا به حالت قبلی باقی بمانند حتی ممکن است از تظر اندازه و تعداد نیز بیشتر شوند اما این زگیل ها هیچ گاه حالت سرطانی و بدخیم به خود نمی گیرند.
جهت گرفتن وقت ویزیت برای درمان زگیل تناسلی از دکتر ولی پور با شماره 09100988272 تماس بگیرید.
سرطان های آلت تناسلی، مقعد و حلق و دهان
این دسته از سرطان ها میتوانند به وسیله جراحی، اشعه درمانی، و شیمی درمانی بهبود یابند. معمولا در درمان این دسته از سرطان ها حداقل دو مورد از روش های ذکر شده به طور همزمان استفاده میشود. پزشک باید با همکای بیمار بهترین درمان برای فرد را پیدا کند.
آیا راهی وجود دارد تا احتمال ابتلا به HPV کاهش یابد؟
واکسن Gardasil (واکسن مورد استفاده برای پیشگیری از ابتلا به HPV) میتواند از ابتلای پسران و مردان به گونه هایی از ویروس HPV که بعامل زگیل های تناسلی و سرطان های ناحیه مقعد هستند جلوگیری کند. تزریق این واکسن در سه نوبت در فاصله زمانی 6 ماهه انجام میشود.
استفاده از کاندوم در هر بار انجام رابطه جنسی (در تمام طول رابطه) میتواند احتمال ابتلا به ویروس HPV را کاهش دهد و از گسترش بیماری های مرتبط با HPV نیز جلوگیری میکند. با این حال این ویروس میتواند مناطقی از بدن را که توسط کاندوم پوشیده نمیشود را درگیر کند پس استفاده از کاندوم به طور کامل از ابتلای به HPV جلوگیری نمی کند.
از آن جا که علائم این ویروس معمولا آشکار نیست تنها راه مطمئن برای جلوگیری از ابتلا نداشتن رابطه جنسی است. حتی افرادی که در طول زندگی خود تنها یک شریک جنسی داشته اند در معرض خطر ابتلا به این ویروس هستند.
دکتر رضا ولی پور ، متخصص ارولوژی در شهرک غرب
Comments
Post a Comment